Kæmpe citronkage med birkes (i bradepande)

Kæmpe citronkage med birkes – en nem opskrift på en lækker bradepandekage til 30 personer. Det er en svampet, frisk og lækker kage.
Jeg skulle medbringe 3 bradepandekager til arrangement i begge mine drenges klasser på skolen. En af kagerne blev denne nemme og virkelig lækre citronkage med birkes. Birkes ser både fint ud, men bidrager også med lidt knas til kagen – kan dog nemt undlades, hvis du ikke kan lide dem.
Tilbagemeldingerne på kagen var at ”den smager virkelig godt og konsistensen er dejlig blød (og ikke tør)” . Den blev nydt af både voksne og børn.
Kæmpe citronkage med birkes – kan den laves i god tid og med anden topping?
Den kan sagtens bages dagen før servering uden at blive tør og kedelig. Du kan faktisk også bage den i rigtig god tid og fryse ned, men husk først at komme glasur på efter optøning. Du kan også vælge at skåret ud i små rektangler og pyntes med marengs (der evt brændes på toppen) eller lav Citronsnitter med hvid chokolade creme
Kæmpe citronkage med birkes (i bradepande)
Skøn syrlig kage, som er dejlig blød i konsistensen
- 660 g sukker
- 350 g smør ((fast smør a la Lurpak, ikke smørbar) stuetemperatur )
- 2 stk øko citroner
- 600 g mel
- 4 spsk birkes (kan undlades)
- 1 knivspids salt
- 2,5 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- 9 stk æg
- 1,5 dl creme fraiche 38 %
- 1,5 dl sødmælk
Glasur
- 500 g flormelis
- 1 stk øko citron
- evt. vand
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft
-
Pisk sukker, smør og citronskal fra 2 citroner med elpisker i en skål i et par minutter
-
Kom æggene ned i smør/sukker blandingen et af gangen, pisk kort og fortsæt sådan med alle æggene
-
Hæld mælk og cremefraiche i dejen
-
Kom mel, birkes, salt, vanillesukker og bagepulver i en ny skål og bland sammen
-
Vend melblandingen til det øvrige
-
Til slut kommes citronsaften fra 2 citroner i dejen og evt. lidt pasta/frugtfarve
-
Beklæd en bageplade (30x 42 cm) med bagepapir og fordel dejen derpå
-
Bag kagen i 25 minutter. Hvis den begynder at tage for meget farve, så læg et stykke sølvpapir over
-
Lad den afkøle på en bagerist
Glasur
-
Bland flormelis og citronsaft sammen og tilsæt evt. vand. Fordel glasuren på den helt afkølede kage og riv evt. citronskal over
