Jordbær/rabarber dessert i glas

Jordbær/rabarber trifli i glas

image_pdfimage_print

Den her dessert smager af sol og sommer. Der er en skøn balance i mellem syre og sødme, hvilket skyldes de syrlige rabarber. En dejlig dessert, som kan laves i god tid, hvis du eks. skal have gæster (vent dog gerne med at ‘samle’ til den skal serveres).

Du kan bruge friske rabarber og jordbær eller alternativt frosne uden for sæson. En skøn og nem dessert for store og små.

Jordbær/rabarber dessert i glas

Jordbær/rabarber trifli i glas

En super nem og lækker dessert til forår/sommer
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: Dessert, flødeskum, jordbær, rabarber, trifli
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g frisk rabarber skåret i skiver
  • 300 g frosne jordbær friske kan også bruges
  • 80 g rørsukker kan erstattes af alm. sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk vanillesukker
  • 100 g knuste makroner
  • Evt. 2 friske jordbær til pynt på toppen halveret

Sådan gør du

  • Kom rabarber, jordbær og rørsukker i en gryde og lad simre ved middelvarme i 10-15 min indtil massen bliver en tyk sammenhængende kompot
  • Bland majsstivelsen I en lille skål og bland op med ca. 3 spsk kold vand. Hæld lidt af blandingen ned til rabarber/jordbær komposten under omrøring og imens det koger – stop når det har den ønskede konsistens (jeg brugte ca. 1/2)
  • Lad rabarber/jordbær kompotten køle helt af
  • Pisk fløden i en skål og bland med vanillesukker
  • Knus makronerne
  • Fordel skiftevis rabarber/jordbær kompot, flødeskum og makroner i glassene og top evt. med jordbær på toppen
Jordbær/rabarber dessert i glas
Jordbær/rabarber dessert i glas

4 Comments

  1. 5 stars
    Sikker en lækker frisk dessert, tak for deling! 👍

  2. Helle Jensen

    Jeg skal lave desserten, jeg bruger frosne bær, vil du så blende dem

    • Hej Helle

      Det er helt op til dig om du ønsker en glat/blendt konsistens eller blot som det er.
      God fornøjelse med det😀

      Vh Josephine

4.67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*