Mini croissant med skinke/ost

Mini croissanter med skinke/ost

image_pdfimage_print

De her croissanter tager ingen tid at lave og er geniale til madpakken, snack, på tur, tapas, brunch mm. Jeg bager gerne en dobbeltportion og smider nogle af dem i fryseren. Så har jeg nemt en snack lige ved hånden.

Kan også fungerer godt til studenterkørsel eller at medbringe til fællesspisning i børnehave/skole.

Du kan varierer fyldet efter dine præferencer og også lavet nogle uden kød. Ideer til andet fyld: cocktailpølse, kun ost, feta/spinat/laks, pesto mm.

Kan også laves i en airfryer (obs kortere bagetid).

Mini croissant med skinke/ost

Mini croissanter med skinke og ost

Virkelig fine og lækre hapsere
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Snack
Keyword: croissant, fællesspisning, hapser, madpakke, ost, skinke, snack, studenterfest, tapas
Forb. tid: 5 minutter
Bagetid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 1 pk croissant dej brugte Danerolls (den runde bøtte) – 240 g
  • 50 g smøreost
  • 2-3 stk store stykker skinke
  • 4 stk store skiver ost eks emmenthaler eller alm. skiveest (revet mozzarella eller cheddar kan også bruges)
  • 1 stk æg sammenpisket
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Pak dejen op. Dejen er allerede 'for skåret' i 6 stykker, dog skal du halverer disse i samme form (altså på langs) – så du har 12 små stykker
  • Smør dejen med smøreost
  • Placer nu lidt skinke og ost i den tykke ende og rul hver croissant
  • Kom på bageplade med bagepapir. Placer med spids/samlingen nedad (så undgår du at den 'går op' under bagning)
  • Pensl med æg og drys med sesam
  • Bag sprøde og gyldne i ovnen i ca. 10 min
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*