Denne her citronfromage er uden husblas og meget nem at lave. Det kræver blot 4 ingredienser og så kan du lave den fineste citron dessert. Kan laves i god tid, så der er tid til at hygge med gæsterne. Kan serveres i citronskaller som her eller i små glas/skåle.
Genial til dessert, påske, nytår mm.
Jeg har lavet disse desserter i et samarbejde på instagram med @Emmaolsen og @Carolinedan.
Ingredienser
- 200 g piskefløde du kan købe 1/4 liter, det er nok
- 75 g sukker
- 1/2 spsk friskrevet citronskal (øko)
- 30 g friskpresset citronsaft brug evt. 'indmaden' fra de store, hvis du serverer i skåle
- 1 tsk vanillesukker
- 2 store øko citroner bruges til servering
Sådan gør du
- Halver dine 2 citroner og fjern citruskødet, så det blot er 'rene' skaller tilbage
- I en pande hældes piskefløde, sukker og citronskal i ved middelvarme
- Lad massen småsimre (ikke koge) i 3-4. min under omrøring indtil det begynder at tykne
- Tag panden af varmen, tilsæt citronsaft og vanillesukker i under omrøring (den begynder nu at tykne endnu mere)
- Fordel massen i citronskallerne (skær evt en lille smule af citronen i bunden, så står de mere stabilt)
- Stil på køl i min. 1-2 timer
Seneste kommentarer