Citron fromage (uden husblas)

citron fromage uden husblas

Denne her citronfromage er uden husblas og meget nem at lave. Det kræver blot 4 ingredienser og så kan du lave den fineste citron dessert. Kan laves i god tid, så der er tid til at hygge med gæsterne. Kan serveres i citronskaller som her eller i små glas/skåle.

Genial til dessert, påske, nytår mm.

Jeg har lavet disse desserter i et samarbejde på instagram med @Emmaolsen og @Carolinedan.


Citron fromage

Super nem og virkelig smuk dessert

  • 200 g piskefløde (du kan købe 1/4 liter, det er nok)
  • 75 g sukker
  • 1/2 spsk friskrevet citronskal (øko)
  • 30 g friskpresset citronsaft (brug evt. 'indmaden' fra de store, hvis du serverer i skåle )
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 store øko citroner (bruges til servering )
  1. Halver dine 2 citroner og fjern citruskødet, så det blot er 'rene' skaller tilbage

  2. I en pande hældes piskefløde, sukker og citronskal i ved middelvarme

  3. Lad massen småsimre (ikke koge) i 3-4. min under omrøring indtil det begynder at tykne

  4. Tag panden af varmen, tilsæt citronsaft og vanillesukker i under omrøring (den begynder nu at tykne endnu mere)

  5. Fordel massen i citronskallerne (skær evt en lille smule af citronen i bunden, så står de mere stabilt)

  6. Stil på køl i min. 1-2 timer

Dessert
citron, Dessert, fromage, gæstemad, lemon posset, nytår, påske


citron fromage uden husblas