Det her er uden tvivl de bedste kyllingespyd jeg nogensinde har fået. Super saftige og spicy, uden at være alt for stærke. En sommervinder som kan serveres med en vandmelonsalat, asparges og lidt lækkert brød.
Jeg har lavet mine i airfryer, men ellers er det oplagt at smide dem på grillen om sommeren.
Hvis du skal lave til børn, eller ikke kan lide maden for stærk – så undlad den stødte chili og begræns/undlad evt. den søde chilisovs i sovsen.
annonce I samarbejde med nemlig.com kan du nu tilføje ingredienserne til denne opskrift direkte i kurven hos dem. Salt, peber og fedtstof til stegning er de eneste ting, der ikke bliver lagt over (da det betragtes som basislager).
De øvrige ingredienser kan du nu super nemt få bragt lige til hoveddøren. Du kan nemt slette de råvarer fra indkøbskurven, som du evt. allerede har derhjemme.
De bedste kyllingespyd
Udstyr
- 8 grillspyd i træ lig i blød i koldt vand i 10 min (tjek de kan være i din airfryer og klip evt noget af)
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst
- 2 spsk olivenolie
- evt. persille hakket/klippet fint
Sovs
- 1/2 dl mayo
- 2 spsk sød chilisovs kan undlades, hvis de skal være børnevenlige
- 1 stk lime, saften deraf
Rub
- 2 tsk sød paprika
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk stødt/kværner peber
- 1/2 tsk stødt chili kan undlades for en mindre stærk version
Sådan gør du
- Skær dine kyllingebryster ud i tynde skiver og kom i en skål. Hæld olien over og vend rundt.
- Bland ingredienserne til ruben sammen, hæld over kyllingen og fordel godt rundt (med fingrene eller en ske)
- Fordel kyllingen på de 6 spyd. Du skal ligesom komme dem på så de foldes på spyddet (se video nedenfor)
- Placer spydene i airfryer med bagepapir i bunden (evt. af 2 omgange, hvis de ikke kan være der, der skal være lidt luft imellem)
- Bages v. 180 grader i 7 min på hver side
- Tag ud og pensl med sovsen på begge sider
- Drys evt. med persille og server
Seneste kommentarer