Okay, jeg er begyndt at tænke over, hvordan jeg kan snige nogle flere grøntsager i maden til mine børn. I dag forsøgte jeg mig med de her vafler med gulerod og blomkål. De blev afsindigt gode. Lækre svampede og lidt søde pga guleroden.
Du kan varierer fyldet alt efter smag. Du kunne komme:
- Kylling/bacon/karry
- Falaffel/ tomat/avokado
- Parmaskinke/parmesan/pesto
- Rørt tun eller laks https://madmusen.dk/2016/08/07/bruschetta-med-roert-laks/
- Spicy æggesalat https://madmusen.dk/2023/01/19/spicy-aeggesalat-paa-ristet-toast/
Grøntsagsvafler
En genial måde at få sneget nogle flere grøntsager ind i aftensmaden
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 9 vafler
Udstyr
- 1 Vaffeljern
Ingredienser
- 4 stk Gulerødder skrællet og revet fint
- 400 g blomkål (evt blomkålsris) ellers revet/hk meget fint
- 4 stk æg
- 3 dl minimælk
- 100 g hvedemel
- 50 g revet cheddar
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- Smør/olie til stegning i vaffeljern
Sådan gør du
- I en skål blandes alle ingredienserne sammen (pånær fedtstoffet til stegning)
- Kom lidt fedtstof i vaffeljernet og bag herefter vaflerne
- Server med dit yndlingsfyld (se ideer ovenfor)
Noter
Du kan evt lune vaflerne i ovnen inden servering.
Jeg serverede med ovnbagte tomater (tomater vendt i lige dele balsamico, honning, olie og stegt i ovnen v 150 grader i 2 timer)
Derudover fik vi frisk spinat, parmaskinke, pesto og parmesan.
Jeg er stor fan af grøntsager i brød og kager, pandekager og vafler. Disse vafler var nye for mig. De er rigtig gode.
Tusind tak, det er jeg glad for at du synes 🙂