Svensk pølseret

image_pdfimage_print

Det er ikke en ret jeg har lavet særlig mange gange, men jeg har en familie som elsker mad med pølser – så den blev et hit.

Jeg tilføjede bacon, så der var lidt ekstra smag.

Det er også en super ret, hvis du har en rest kogte kartofler der skal bruges

Svensk pølseret

En klassiker som ofte hitter hos børnene
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: bacon, kartoffel, paprika, pølser
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 5 stk pølser skåret i mindre skiver
  • 800 g kogte kartofler skåret i mundrette stykker
  • 1 stk løg hakket fint
  • 3 tsk sød paprika
  • salt og peber
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1,5 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 5 skiver bacon skåret i mindre stykker
  • 2 fed hvidløg hakket fint
  • 1 tsk sukker
  • Evt frisk purløg til servering

Sådan gør du

  • Hvis du ikke har kogte kartofler, så skræl kartoflerne og kog i gryde med saltet vand i ca 10 min (mærk om de er møre med en gaffel)
  • I en gryde eller høj pande svitses løg i smør i ca 4 min ved middelvarme
  • Tilsæt nu hvidløg, pølse, bacon, paprika og tomatpuré og steg 1 min
  • Tilsæt nu kartofler og mælk og lad småsimre i ca 5-7 min
  • Hæld fløden i og smag til med sukker, salt og peber
  • Server evt. med hakket purløg

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*