Svensk pølseret
Det er ikke en ret jeg har lavet særlig mange gange, men jeg har en familie som elsker mad med pølser – så den blev et hit.
Jeg tilføjede bacon, så der var lidt ekstra smag.
Det er også en super ret, hvis du har en rest kogte kartofler der skal bruges
Svensk pølseret
En klassiker som ofte hitter hos børnene
- 1 spsk smør
- 5 stk pølser (skåret i mindre skiver )
- 800 g kogte kartofler (skåret i mundrette stykker )
- 1 stk løg (hakket fint )
- 3 tsk sød paprika
- salt og peber
- 3 spsk tomatpuré
- 1,5 dl mælk
- 1 dl piskefløde
- 5 skiver bacon (skåret i mindre stykker )
- 2 fed hvidløg (hakket fint )
- 1 tsk sukker
- Evt frisk purløg til servering
-
Hvis du ikke har kogte kartofler, så skræl kartoflerne og kog i gryde med saltet vand i ca 10 min (mærk om de er møre med en gaffel)
-
I en gryde eller høj pande svitses løg i smør i ca 4 min ved middelvarme
-
Tilsæt nu hvidløg, pølse, bacon, paprika og tomatpuré og steg 1 min
-
Tilsæt nu kartofler og mælk og lad småsimre i ca 5-7 min
-
Hæld fløden i og smag til med sukker, salt og peber
-
Server evt. med hakket purløg