Kanelkage

image_pdfimage_print

Her får du den ultimative opskrift på en lækker svampet kanelkage. Og så gør det bestemt heller ikke noget at den er nem at lave.

En herlig bradepandekage, som er mindst ligeså god på 2. og 3. dagen.

Kanelkage

En nem og svampet bradepandekage
4.80 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: abemad, bradepandekage, glasur, iskaffe, kaffe, Kage, kanel, klassens time
Forb. tid: 30 minutter
Bagetid: 20 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 28 personer

Ingredienser

  • 500 g sukker
  • 175 g smør blødt
  • 600 g mel
  • 2 tsk vanillesukker
  • 3 tsk natron
  • 2 spsk kanel, stødt
  • 7,5 dl kærnemælk

Kaffe/choko glasur

  • 75 g smør
  • 350 g flormelis
  • 1 tsk vanillesukker
  • 3 spsk kakao usødet (rå kakaopulver)
  • 3 spsk stærk kaffe kan byttes ud med vand, hvis du ikke vil have kaffe deri
  • 3 spsk vand
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • I en skål piskes smør og sukker godt sammen
  • De tørre ingredienser (alt pånær kærnemælken) røres sammen i en anden skål og vendes derefter i smør blandingen.
  • Tilslut tilsættes kærnemælken som piskes godt i dejen
  • Fordel dejen i en bradepande (ca 35x 40 cm) med bagepapir
  • Bages midterst i ovnen i ca 20-25 min (prik evt med en lille tandstik, hvis der ikke hænger dej på, så er den færdig)
  • Lad kagen afkøle og lav glasur

Kaffe/choko glasur

  • Varm det hele op i en lille gryde ved lav/middel varme og rør sammen til en glat glasur
  • Fordel på kagen og lad køle af

Noter

Kagen kan sagtens laves 1-2 dage i forvejen.
Hvis du vil pynte den, kan du drysse med kokos, krymmel eller hakkede nødder.
Opbevares i så lufttæt emballage som muligt  – evt en stor pose omkring bagepladen med en klemme på
 
 

4 Comments

  1. 5 stars
    Så lækker kage!, jeg lavede en vegansk version af den, da min svigerinde er veganer. Og hun var stor fan! Har også lavet den “normale” version, og den er et hit herhjemme.

  2. 5 stars
    Virkelig god opskrift 🙂

4.80 from 5 votes (3 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*