Her får du den ultimative opskrift på en lækker svampet kanelkage. Og så gør det bestemt heller ikke noget at den er nem at lave.
En herlig bradepandekage, som er mindst ligeså god på 2. og 3. dagen.
Ingredienser
- 500 g sukker
- 175 g smør blødt
- 600 g mel
- 2 tsk vanillesukker
- 3 tsk natron
- 2 spsk kanel, stødt
- 7,5 dl kærnemælk
Kaffe/choko glasur
- 75 g smør
- 350 g flormelis
- 1 tsk vanillesukker
- 3 spsk kakao usødet (rå kakaopulver)
- 3 spsk stærk kaffe kan byttes ud med vand, hvis du ikke vil have kaffe deri
- 3 spsk vand
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- I en skål piskes smør og sukker godt sammen
- De tørre ingredienser (alt pånær kærnemælken) røres sammen i en anden skål og vendes derefter i smør blandingen.
- Tilslut tilsættes kærnemælken som piskes godt i dejen
- Fordel dejen i en bradepande (ca 35x 40 cm) med bagepapir
- Bages midterst i ovnen i ca 20-25 min (prik evt med en lille tandstik, hvis der ikke hænger dej på, så er den færdig)
- Lad kagen afkøle og lav glasur
Kaffe/choko glasur
- Varm det hele op i en lille gryde ved lav/middel varme og rør sammen til en glat glasur
- Fordel på kagen og lad køle af
Noter
Kagen kan sagtens laves 1-2 dage i forvejen.
Hvis du vil pynte den, kan du drysse med kokos, krymmel eller hakkede nødder.
Opbevares i så lufttæt emballage som muligt – evt en stor pose omkring bagepladen med en klemme på
Så lækker kage!, jeg lavede en vegansk version af den, da min svigerinde er veganer. Og hun var stor fan! Har også lavet den “normale” version, og den er et hit herhjemme.
Ej hvor skønt! Hvad brugte du i den veganske version? ☺️
Virkelig god opskrift 🙂
Mange tak, dejligt du kan lide den🙃