Filotærte med tomater

image_pdfimage_print

Denne her tærte er super nem at lave og passer perfekt som forårs/sommermad. Du skal bruge få ingredienser og begrænset tid i køkkenet.
Jeg anbefaler at du serverer den med en lækker salat til.

Filotærte med tomater

Nem og lækker tærte
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: filo, filodej, tærte, tomat
Forb. tid: 10 minutter
Ovntid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 plader Filodej (fra køl)
  • 4 stk æg
  • 2 dl creme fraiche 9 eller 18%
  • 1,5 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 30 g pinjekerner
  • 4 store Tomater jeg brugte grønne, røde og gule
  • Evt. 30 g emmenthaler/parmesan i små stykker
  • Fedtstof til formen

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen i en skål
  • Smør et ildfast fad/tærteform med lidt fedtstof
  • Klip filodejen over på midten og fordel stykkerne forskudt ovenpå hinanden, så der er filodej op af kanterne
  • Hæld æggemassen i. Fordel evt ost deri. Halver tomaterne og placer på tærten og drys til slut med pinjekernerne
  • Bages i ovnen i ca 18-20 min til dejen er gylden og æggemassen fast
Inden tur i ovnen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*