En virkelig lækker chokolade skærekage med skøn chokoladetopping. Den ultimative kage for dem der elsker chokolade. Den er nem at lave og er også god at tage med på job, til fødselsdag mm. Pynt eks. med jordbær, hindbær eller lignende.
Ingredienser
Kage
- 250 g blødt smør
- 325 g sukker
- 5 stk æg
- 240 g hvedemel
- 50 g ren kakao
- 3/4 tsk salt
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 2,5 dl creme fraiche 9% eller 18%
Chokolade topping
- 150 g mælkechokolade
- 200 g smør stuetempereret
- 100 g flormelis
- 2 spsk ren kakao
- 1/2 tsk salt
Øvrigt
- evt. bær til servering
- 20 g mælkechokolade hk groft
Sådan gør du
Kage
- Tænd ovnen på 190 grader, varmluft.
- Pisk smør og sukker til en luftig masse
- Tilsæt nu æggene ét efter ét og rør godt ind i massen
- Find en anden skål og bland her alle de tørre ingredienser sammen (hvedemel, kakaopulver, salt, bagepulver, natron)
- Vend derefter de tørre ingredienser sammen med æggemassen.
- Til slut tilsættes creme fraiche
- Hæld dejen i en bradepande/form (ca. 30x 40 cm) beklædt med bagepapir
- Bages i ovnen i 25 min.
Chokolade topping
- Hak chokoladen i mindre stykker og smelt i en skål over vandbad
- Pisk nu smørret til det er luftigt.
- Tilsæt derefter flormelis, kakao og salt og pisk kort igen.
- Tilslut hældes den smeltede chokolade deri og piskes til den er cremet
- Pynt med den hakkede chokolade og evt. friske bær
Hej! Bliver den hurtigt tør, eller kan jeg lave selve chokoladekagen (uden topping) dagen forinden?
Hej Ester
Du kan sagtens lave den dagen før (ville jeg selv gøre).
vh Josephine