De her pitabrød er super lækre og luftige! En sikker vinder for hele familien. Herhjemme får vi ihverfald ofte pitabrød en gang om ugen – så varierer vi fyldet deri.
Det er slet ikke svært at lave sine egne pitabrød og de slår købeversionen med længder!

Luftige pitabrød
Lækre hjemmelavede pitabrød som er luftige og med god plads til fyld
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 12 stk
Ingredienser
- 2 dl mælk
- 1 dl Vand
- 1 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 2 spsk olie
- 25 g gær
- 1 dl yoghurt jeg brugte græsk youghurt 10%
- ca. 550-600 g hvedemel
Sådan gør du
- Lun mælken ved middelvarme i en gryde (indtil den er lillefingervarm-lunken)
- Smuldr gæret i mælken og bland til det er opløst
- Tilsæt salt, sukker, olie, vand og yoghurt og rør sammen
- Tilføj 500 g mel og rør dejen på en røremaskine. Hvis dejen er meget våd, så kom lidt mere mel i. Jeg brugte ca. 560 g men det kan varierer (se evt billede nedenfor)
- Ælt dejen på røremaskine (eller i hånden) i 10 min
- Stil til hævning under viskestykke i 1 time
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft
- Placér 4 pitabrød pr bageplade med bagepapir
- Skru ovnen ned til 200 grader og bag hver plade i 10 min
Noter
De kan sagtens fryses efter bagning, så de er nemme at tage op i hverdagen. Lunes blot kort i ovnen
Før hævning Efter hævning Udrullet og klar til ovnen Lækre og luftige
Lækre pitabrød endnu en kanon opskrift her på madmusen
Tusind tak, det er jeg glad for at høre 🙃
Jeg har problemer med at brødene ikke rejser sig over laver den lomme, der skam til. Har du et tip? Hvad gør jeg forkert?
Øv hvor træls. Får du æltet dejen i 10 minutter og først puttet ind når ovnen er de 250 grader??😊
Skal de bages ved 250 grader eller 200 grader?