Okay den her ret er super nem at lave, men smager virkelig lækkert!
Især den parmasvøbte torsk var nyt herhjemme og mine børn var helt pjattede med det. En skøn kombi af mør fisk, parmaskinke og en frisk spaghetti med strejf af hvidvin. Du kan godt undlade hvidvinen og bruge 1 dl fiskebouillon i stedet for.
Parmasvøbt torsk med spaghetti, tomat og ricotta
En let og lækker spaghettiret med torsk, perfekt forårs/sommermad
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 400 g torskefilet
- 4 skiver parmaskinke
- Salt og peber
- 2 Spsk smør
- 3 fed Hvidløg hakket fint
- 1 Dl hvidvin Kan erstattes af fiskebouillon
- 20 Stk Små cocktailtomater
- 100 g Ricotta kan erstattes af mascarpone eller Philadelphia naturel
- 50 G friskrevet parmesan + en smule mere til servering
- Evt 2 Spsk Pinjekerner ristet brune på en tør pande
- 1 Håndfuld Frisk basilkum
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft
- Skær torsken ud i 4 lige store stykker, krydr med salt og peber – svøb rundt i 1 skive parmaskinke pr stykke. Placer i et ildfast fad
- Sæt letsaltet vand over til spaghetti og kog efter anvisningen
- Kom fisken i ovnen i 10-12 min
- I en pande smeltes smørret og svits tomat og hvidløg heri i 30 sek
- Tilsæt vin og lad simre et par minutter
- Kom ricottaen og parmesan deri og vend den kogte spaghetti rundt i (tilføj evt et par spsk kogevand)
- Kom spaghettien i en skål, anret torsken ovenpå og drys med pinjekerner, parmesan og frisk basilikum
lækkert, nemt. Og min søn, der ellers hader fisk, vil gerne lære at lave det!
Det er jeg så glad for at høre! Tak for dejligt tilbagemelding 🥰