Pastaret med teriaki, grønt og okse

image_pdfimage_print

En super nem asiatisk ret med oksekød, grønt og teriaki. Den er nem at lave og klar på ca 20 minutter.

Jeg har lavet den med spaghetti, da den kan fåes alle steder. Men har du mulighed for det, så prøv med brede ægnudler.

Du kan nemt tilføje endnu flere grøntsager såsom bambusskud, peberfrugt, forårsløg, Slikærter og champignon.

Hvis ikke du kan få teriaki sovs (fåes i de større supermarkeder), så kan du erstatte med hoisinsauce (dog en smule, ca.3/4 dl)

Ingredienser (4 Pers)

  • 400 g spaghetti
  • 1 broccoli , skåret i små buketter
  • Olie til stegning
  • 1 dl majsstivelse
  • 300-400 g flanksteak (alternativt bavette eller lign udskæring)
  • 3 fed hvidløg, hk fint
  • 2 gulerødder, skåret i skiver
  • Rødløg, skåret i tynde strimler
  • 1,5 dl teriaki sovs
  • Frisk eller tørret chili til servering
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Sæt letsaltet vand over til spaghetti og kog efter anvisningen. Hæld vandet fra og skyl kort spaghettien med koldt vand (så undgår du, at de klistret sammen)
  • Skær flanksteaken ud i tynde strimler (skær i modsatte retning af fibrene)
  • Kom majsstivelse i en pose og bland med kødstrimlerne, så de er godt dækket
  • I en wok eller dyb pande kommes olie og kødets steges af 2 omgange til det er stegt færdigt, og tages derefter af panden
  • Kom olie i på ny og steg alle grøntsagerne ved middelvarme i ca 5 min
  • Tilsæt nu kødet og teriaki
  • Lad simre 1 min. og smag til med salt og peber
  • Server med spaghetti og evt chili

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*