Det her er en festlig chokoladekage, som de fleste børn (og nok også voksne) vil elske. Fyldt med farverigt bland selv slik, som mine drenge hyggede sig med at komme på.
Kagen er en cremet chokoladekage.
Ingredienser
- 250 g blødt smør
- 325 g sukker
- 5 stk æg
- 240 g hvedemel
- 50 g kakaopulver
- 3/4 tsk salt
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 125 g mørk grofthakket chokolade
- 2,5 dl creme fraiche
Glasur
- 400 g flormelis
- 4 spsk lunkent vand
- 4 spsk rå kakaopulver
Pynt
- 200 g bland selv slik
- evt. lakridssnøre
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 190 grader, varmluft.
- Pisk smør og sukker til en luftig masse
- Tilsæt nu æggene ét efter ét og rør godt ind i massen
- Find en anden skål og bland her alle de tørre ingredienser sammen (hvedemel, kakaopulver, salt, bagepulver, natron)
- Vend derefter de tørre ingredienser sammen med æggemassen.
- Til slut tilsættes creme fraiche og de hakkede chokoladestykker
- Hæld dejen i en bradepande/form (ca. 30x 40 cm) beklædt med bagepapir
- Bages i ovnen i 25 min.
- Når kagen er helt afkølet , så blandes ingredienserne til en glasur i en skål og fordeles på kagen.
Glasur og pynt
- Bland ingredienserne sammen og pynt med slik
Seneste kommentarer