Kært barn har mange navne (fødselsdagsboller, bamseboller, theboller osv). Mine drenge elsker den slags boller og det gør moren da sådan set også.
Ingredienser
- 2 dl let- eller sødmælk
- 100 g smør
- 50 g gær
- 3 spsk sukker
- 1/2 tsk vanillesukker
- 1/2 tsk kardemomme
- 1 tsk salt
- 2 stk æg + evt. 1 æg til pensling
- ca 550 g hvedemel
Sådan gør du
- Lun mælken i en gryde ved middel varme. Når mælken er varm (ikke kogende) så kommes smøret deri.
- Kom smør/mælk op i en røreskål, når det er lunkent udblødes gæren deri
- Kom sukker, salt, kardemomme og vanillesukker deri
- Herefter røres æggene i
- Tilsæt ca. 350 g mel og rør godt sammen på røremaskinen. Tilføj mere mel lidt efter lidt, til dejen er samlet og smidig
- Lad den ælte i ca 5-7 min på maskinen
- Dæk skålen til med viskestykke og lad hæve i ca. 1 time
- Rul dejen ud og form 16-18 boller
- Placer bollerne på bageplader med bagepapir (eller tættere sammen i eks ildfast fad, hvis du ønsker boller der hæver lidt sammen og får færre kanter)
- Lad efterhæve under viskestykke i 30 min
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Pensel bollerne med et sammenpisket æg og bag i ovnen i ca. 10 min
- Når de er gyldne tages de ud til afkøling på en rist
- Server indenfor er par dage eller frys ned
Seneste kommentarer