Fødselsdagsboller

image_pdfimage_print

Kært barn har mange navne (fødselsdagsboller, bamseboller, theboller osv). Mine drenge elsker den slags boller og det gør moren da sådan set også.

Ingredienser (16-18 stk)

  • 2 dl let- eller sødmælk
  • 100 g smør
  • 50 g gær
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 tsk vanillesukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk salt
  • 2 æg + evt. 1 æg til pensling
  • ca. 500-600 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Lun mælken i en gryde ved middel varme. Når mælken er varm (ikke kogende) så kommes smøret deri.
  • Kom smør/mælk op i en røreskål, når det er lunkent udblødes gæren deri
  • Kom sukker, salt, kardemomme og vanillesukker deri
  • Herefter røres æggene i
  • Tilsæt ca. 350 g mel og rør godt sammen på røremaskinen. Tilføj mere mel lidt efter lidt, til dejen er samlet og smidig
  • Lad den ælte i ca 5-7 min på maskinen
  • Dæk skålen til med viskestykke og lad hæve i ca. 1 time
  • Rul dejen ud og form 16-18 boller
  • Placer bollerne på bageplader med bagepapir (eller tættere sammen i eks ildfast fad, hvis du ønsker boller der hæver lidt sammen og får færre kanter)
  • Lad efterhæve under viskestykke i 30 min
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Pensel bollerne med et sammenpisket æg og bag i ovnen i ca. 10 min
  • Når de er gyldne tages de ud til afkøling på en rist
  • Server indenfor er par dage eller frys ned

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*