Madpakke brød med squash

image_pdfimage_print

De her madpakke brød med squash er nemme at lave og passer perfekt i madpakken. De er saftige i nogle dage og ellers anbefaler jeg, at du opbevare i fryser og tager op efter behov.

Du kan også bruge dem som sandwich til en nem aftensmad med gnavegrønt til. Der er ca.185 kcal/stk.

Jeg brugte dem i madpakke smurt med mayo/dressing i bunden, iceberg, en skive emmenthaler ost, kylling og rød peberfrugt.

Ingredienser (24 stk)

  • 4 dl kærnemælk
  • 2,5 dl nykogt vand
  • 25 g gær
  • 3 spsk sukker
  • 3 tsk salt
  • 50 g blødt smør
  • 150 g fintrevet squash
  • 100 g havregryn
  • 150 g grahamsmel
  • ca. 800 g hvedemel

Fremgangsmåde

  • Kom kærnemælk og kogende vand i en røreskål og udblød gæren deri
  • Tilsæt nu sukker, salt, smør, havregryn, squash, grahamsmel og 500 hvedemel og rør godt sammen (gerne i røremaskine med dejkrog) men ellers i hånden
  • Stil til hævning under viskestykke i 30 min
  • Tilføj de resterende ca. 300 g hvedemel , kom lidt i af gangen og ælt dejen smidig og glat
  • Lad efterhæve i en stor klump på køkkenbordet i 30 min under viskestykke
  • Tænd ovnen på 210 grader varmluft
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir
  • Del dejen i 2
  • Ælt dejen kort sammen og rul ud i en firkant på størrelse med bradepanden
  • Kom dejen op i bradepanden
  • Skær den ud i 12 lige store stykker (jeg skar med en pizzaskære – se evt billeder nedenfor)
  • Med en gaffel laves lidt små huller i toppen af hvert stykke
  • Lad efterhæve i 10-15 min
  • Kom i ovnen og bag i 12-15 min til de er gyldne
  • Tag ud og afkøl

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*