De her madpakke brød med squash er nemme at lave og passer perfekt i madpakken. De er saftige i nogle dage og ellers anbefaler jeg, at du opbevare i fryser og tager op efter behov.
Du kan også bruge dem som sandwich til en nem aftensmad med gnavegrønt til. Der er ca.185 kcal/stk.
Jeg brugte dem i madpakke smurt med mayo/dressing i bunden, iceberg, en skive emmenthaler ost, kylling og rød peberfrugt.
Ingredienser
- 4 dl kærnemælk
- 2,5 dl nykogt vand
- 25 g gær
- 3 spsk sukker
- 3 tsk salt
- 50 g blødt smør
- 150 g fintrevet squash
- 100 g havregryn
- 150 g grahamsmel
- ca. 800 g hvedemel
Sådan gør du
- Kom kærnemælk og kogende vand i en røreskål og udblød gæren deri
- Tilsæt nu sukker, salt, smør, havregryn, squash, grahamsmel og 500 hvedemel og rør godt sammen (gerne i røremaskine med dejkrog) men ellers i hånden
- Stil til hævning under viskestykke i 30 min
- Tilføj de resterende ca. 300 g hvedemel , kom lidt i af gangen og ælt dejen smidig og glat
- Lad efterhæve i en stor klump på køkkenbordet i 30 min under viskestykke
- Tænd ovnen på 210 grader varmluft
- Beklæd 2 bageplader med bagepapir
- Del dejen i 2
- Ælt dejen kort sammen og rul ud i en firkant på størrelse med bradepanden
- Kom dejen op i bradepanden
- Skær den ud i 12 lige store stykker (jeg skar med en pizzaskære – se evt billeder nedenfor)
- Med en gaffel laves lidt små huller i toppen af hvert stykke
- Lad efterhæve i 10-15 min
- Kom i ovnen og bag i 12-15 min til de er gyldne
- Tag ud og afkøl
Seneste kommentarer