Sommermazarin med rabarberskum

image_pdfimage_print

En super lækker og simpel mazarinkage, som kan pyntes med yndlings skum og bær.

I denne udgave har jeg brugt friske rabarber, men frosne bær kan bruges eller man kunne lave en lækker chokoladecreme med mascarpone/flødeost.

Hvis du ønsker en hel bradepande fuld, så kan du gange opskriften på både kage og skum med 3.

Ingredienser

Mazarinkage

  • 200 g groftrevet marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1,5 spsk vanillesukker
  • 1/2 tsk fint salt
  • 3 æg
  • 60 g hvedemel

Rabarberskum

  • 2,5 dl piskefløde
  • 150 g frisk, renset og skåret rabarber (kan erstattes med eks 150 g frosne hindbær/mango eller lign. og kog op i gryde med sukker, dog uden vandet)
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk vand

Øvrige

  • 100 g mørk chokolade
  • Blandet bær og frugt til pynt (jeg brugte nogle strimler rabarber, blåbær og hindbær)
  • Evt lidt mynteblade
  • En springform på 18-20 cm i diameter

Fremgangsmåde

Mazarinkage

  • Tænd ovnen på 170 grader
  • Kom revet marcipan, smør, sukker, salt og vanillesukker i en skål og pisk lyst og luftigt
  • Pisk herefter æggene i , et af gangen
  • Vend melet i dejen
  • Kom bagepapir i springformen og smør den. Hæld derefter dejen deri
  • Bag kagen midt i ovnen i 25-30 min
  • Tag ud og afkøl
  • Når den er afkølet, smeltes chokoladen over vandbad og smøres ud på kagen. Stil på køl til den er stivnet
  • Skær rabarberen ud i små stykker og kom i en gryde sammen med sukker og vand. Kog op indtil rabarberne er helt møre og kan mases i væsken. Tag af varmen og køl helt ned
  • Pisk fløden til flødeskum og vend med den helt afkølede rababerkompot
  • Fordel rabarberskummet på kagen og pynt med bær og mynte

2 Comments

  1. Stina Marloth

    Uhm…. Skal bage den imorgen til min guddatters studentergilde 🍾💐🇩🇰
    Men – jeg skal bage den i en hel alm ovn-bradepande….
    Hvor mange gange vil du tro jeg skal gange opskriften op ? ….. er 3 for meget ?
    PFT 🙏🏼😊

    • Madmusen

      Ej hvor lyder det godt!

      Jeg tror x 2 er lige i underkanten, så jeg ville selv gøre det x 3 (så er du sikker på at bunden ikke bliver for tynd, det er heller ikke bagepulver i)

      Du må endelig skrive hvordan den endte med at blive – og rigtig god studenterfest🥰

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*