Bagels

image_pdfimage_print

Jeg har altid elsket caféer og sandwich steder der havde bagels og særligt dem med cheddar/chili.
Idag var dagen, hvor jeg kastede mig ud i at lave mine egne. Og det var simpelhen så lækkert og et stort hit hos alle i familien.
Jeg lavede med to slags fyld. En med parmaskinke/pesto/smøreost/frisk mozzarella/tomat og en med rejer/æg/tomat/salat og creme fraiche.

Man kunne også lave med tunmousse, lakserilette, kylling/bacon/karry, chorizo/brie osv.

Ingredienser (12 stk)

  • 4,5 dl lunkent vand
  • 40 g gær
  • 3 tsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • ca. 650 g hvedemel
  • 3 spsk olie
  • 1 æg til pensling
  • Lidt revet cheddar ost, chiliflager, sesam
  • Valgfri fyld (få ideer i teksten ovenfor)

Fremgangsmåde

  • Kom lunkent vand i en skål (jeg bruger røremaskine) og udblød gæren deri
  • Kom derefter salt, sukker og olie deri
  • Tilføj mel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen i ca 10 min
  • Form til en stor kugle i skålen
  • Lad hæve i 1,5 time lunt under et viskestykke
  • Slå dejen ned og tag ud på bordet med lidt mel på
  • Skær dejen ud i 12 lige store stykker
  • Form til runde boller, stik tommelfingeren ned i hver og hiv i siderne, så hullet bliver okay stort (de bliver mindre ved hævning og kogning)
  • Lad hæve igen i 30 min på bagepapir under viskestykke
  • Find en stor gryde (bred diameter) og kog vand deri
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Klip rundt om hver bolle på bagepapiret og vend 2-3 boller ned det simrekogende vand af gangen, fjerne bagepapiret med det samme
  • Lad koge i ca 2 min, tag op med hulsi og placer på bageplade med bagepapir
  • Fortsæt til alle bollerne er kogt
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg
  • Drys med chili, ost, sesam eller lav dem helt plain uden noget på
  • Bages i ovnen i ca 18 min til de er sprøde og gyldne
  • Afkøles på rist

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*