Jeg har altid elsket caféer og sandwich steder der havde bagels og særligt dem med cheddar/chili.
Idag var dagen, hvor jeg kastede mig ud i at lave mine egne. Og det var simpelhen så lækkert og et stort hit hos alle i familien.
Jeg lavede med to slags fyld. En med parmaskinke/pesto/smøreost/frisk mozzarella/tomat og en med rejer/æg/tomat/salat og creme fraiche.
Man kunne også lave med tunmousse, lakserilette, kylling/bacon/karry, chorizo/brie osv.
Bagels
Skønne bagels som er perfekt som sandwich til frokost eller aftensmad
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 12 stk
Ingredienser
- 4,5 dl lunkent vand
- 40 g gær
- 3 tsk sukker
- 1,5 tsk salt
- ca. 650 g hvedemel
- 3 spsk olie
- 1 æg til pensling
- 30 g revet cheddar ost chiliflager, sesam
- Valgfri fyld få ideer i teksten ovenfor
Sådan gør du
- Kom lunkent vand i en skål (jeg bruger røremaskine) og udblød gæren deri
- Kom derefter salt, sukker og olie deri
- Tilføj mel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen i ca 10 min
- Form til en stor kugle i skålen
- Lad hæve i 1,5 time lunt under et viskestykke
- Slå dejen ned og tag ud på bordet med lidt mel på
- Skær dejen ud i 12 lige store stykker
- Form til runde boller, stik tommelfingeren ned i hver og hiv i siderne, så hullet bliver okay stort (de bliver mindre ved hævning og kogning)
- Lad hæve igen i 30 min på bagepapir under viskestykke
- Find en stor gryde (bred diameter) og kog vand deri
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Klip rundt om hver bolle på bagepapiret og vend 2-3 boller ned det simrekogende vand af gangen, fjerne bagepapiret med det samme
- Lad koge i ca 2 min, tag op med hulsi og placer på bageplade med bagepapir
- Fortsæt til alle bollerne er kogt
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg
- Drys med chili, ost, sesam eller lav dem helt plain uden noget på
- Bages i ovnen i ca 18 min til de er sprøde og gyldne
- Afkøles på rist
Seneste kommentarer