Bagels

Jeg har altid elsket caféer og sandwich steder der havde bagels og særligt dem med cheddar/chili.
Idag var dagen, hvor jeg kastede mig ud i at lave mine egne. Og det var simpelhen så lækkert og et stort hit hos alle i familien.
Jeg lavede med to slags fyld. En med parmaskinke/pesto/smøreost/frisk mozzarella/tomat og en med rejer/æg/tomat/salat og creme fraiche.

Man kunne også lave med tunmousse, lakserilette, kylling/bacon/karry, chorizo/brie osv.


Bagels

Skønne bagels som er perfekt som sandwich til frokost eller aftensmad

  • 4,5 dl lunkent vand
  • 40 g gær
  • 3 tsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • ca. 650 g hvedemel
  • 3 spsk olie
  • 1 æg til pensling
  • 30 g revet cheddar ost (chiliflager, sesam)
  • Valgfri fyld (få ideer i teksten ovenfor)
  1. Kom lunkent vand i en skål (jeg bruger røremaskine) og udblød gæren deri
  2. Kom derefter salt, sukker og olie deri
  3. Tilføj mel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen i ca 10 min
  4. Form til en stor kugle i skålen
  5. Lad hæve i 1,5 time lunt under et viskestykke
  6. Slå dejen ned og tag ud på bordet med lidt mel på
  7. Skær dejen ud i 12 lige store stykker
  8. Form til runde boller, stik tommelfingeren ned i hver og hiv i siderne, så hullet bliver okay stort (de bliver mindre ved hævning og kogning)
  9. Lad hæve igen i 30 min på bagepapir under viskestykke
  10. Find en stor gryde (bred diameter) og kog vand deri
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  12. Klip rundt om hver bolle på bagepapiret og vend 2-3 boller ned det simrekogende vand af gangen, fjerne bagepapiret med det samme
  13. Lad koge i ca 2 min, tag op med hulsi og placer på bageplade med bagepapir
  14. Fortsæt til alle bollerne er kogt
  15. Pensl bollerne med et sammenpisket æg
  16. Drys med chili, ost, sesam eller lav dem helt plain uden noget på
  17. Bages i ovnen i ca 18 min til de er sprøde og gyldne
  18. Afkøles på rist
bagel, bagværk, brød, sandwich