Majs frikadeller

image_pdfimage_print

Havde lyst til at bruge friske majs på en ny måde- og det kom der de her virkelig lækre “frikadeller” ud af!
Lækre, børnevenlige og fyldt med grønt.

Jeg serverede sammen med vandmelonsalat, chili mayo og fyldte kyllingebryster med pikantost og bacon.

Ingredienser (8 stk)

  • 1 gulerod, revet fint
  • 2 majskolber
  • 1 håndfuld frisk koriander (alternativt persille), hk groft
  • 1 skalotteløg (eller 1/2 alm.), hk fint
  • 1 fed hvidløg , presset
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 dl hvedemel
  • 1/2 dl majsmel (giver flot farve, men kan erstattes af alm mel)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 2 æg
  • 2 spsk smør/olie til stegning

Fremgangsmåde

  • Skær de friske majskorn af majskolberne og kom i en skål sammen med gulerod, koriander, løg, hvidløg
  • Rør æggene ud i skålen og bland godt
  • Find en anden skål og bland mel, majsmel, bagepulver, salt og peber sammen
  • Vend melblandingen med det andet
  • Varm en pande op med lidt smør/olie og steg 4 frikadeller af gangen (en god spsk fuld) i 5-6 min.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*