Det er slet ikke svært at lave risotto, som mange fejlagtigt tror.
Du kan varierer det med årstidens grønt og servere uden kød eller med.
Frygt ej hvis du får lidt rester – de kan trylles om til de lækreste panerede kugler med mayo (kan findes under gæstemad).
Ingredienser
- 400 g rå tigerrejer
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk gulerod
- 1 dl hvidvin
- 3 terninger grøntsagsbouillon
- 2 spsk smør
- 1 spsk olie
- 1/2 tsk safran
- 1,2 liter vand
- 4 dl risotto ris
- Salt og peber
- 1 dl friskrevet parmesan
- evt citronsaft
Sådan gør du
- Fjern skal, hale og tarme fra rejerne
- Skræl og hak løg og hvidløg fint
- Skræl guleroden og skær i små tern
- Kom 1 spsk olie i en gryde og steg løg, hvidløg og gulerod i et par minutter
- Tilføj ris, safran og hvidvin
- Lad det små simre til hvinen er væk
- Kom bouillon terningerne i og mas dem ud
- Kom vand i lidt af gangen (ca 2 dl pr gang) og lad småsimre under låg, tilføj nyt vand når det andet er væk
- Tilføj parmesan efter ca 15 min (når risene er møre, men stadig har bid)
- Smag til med salt, peber og citronsaft
- Steg rejerne i smørret i få minutter
- Server med risottoen
Seneste kommentarer