Gnocchi med intens tomatsovs og mozzarella

image_pdfimage_print

Den her ret fik en varm ankomst på middagsbordet, da min kæreste kommenterede “det er en af de bedste retter, du har lavet”!

Det tager ca 30 min at lave. Tomatsovsen har en dejlig intens tomatsmag, let sødme og anelse stærk grundet chili.
Hvis du har lyst kan du evt tilføje 1/2-1 dl piskefløde, for en mere cremet udgave.

Vi fik nogle kyllingelår til. Men næsten alt slags kød kan bruges, nogle lynstegte tigerrejer kunne også være lækkert. Den er også så lækker, at der ikke er et behov for kød- så du kan også lave kødfri aftensmad.

Ingredienser (2 personer)

  • 3 spsk olivenolie
  • 5 stilke frisk timian
  • 5 stilke frisk basilikum
  • 5 stilke frisk oregano
  • 1/2 løg, skåret i tynde halve skiver
  • 3 fed hvidløg , presset
  • 1 ds tomat (jeg bruger nogle med små cherrytomater i)
  • Salt og peber
  • Tørre chiliflager
  • 1 tsk brun farin
  • 1 spsk smør
  • 1 pk gnocchi ( 350 g )
  • 1 frisk mozzarella (125 g)
  • Lidt friskrevet parmesan til servering
  • Frisk basilikum til servering

Fremgangsmåde

  • Varm olien ved høj varme i en høj pande
  • Tilføj de friske krydderurte stilke og steg i 3-4 minutter , til urterne er sprøde
  • Fjern urterne og skru ned til moderat varme
  • Kom løg og hvidløg i olien og steg klare (uden at de bliver brændte) i ca. 5 min
  • Sæt imellem tiden en gryde over med let saltet vand og få op at koge
  • Kom tomat, brun farin og smør ned i panden og lad småsimre og koge ind i ca 15 min
  • Smag til med salt, peber og tørret chili (jeg brugte 1/2 tsk)
  • Kog gnocchierne i vandet ca 1/2 minut indtil de kommer op til overfladen. Flyt dem derefter op med en hulsi over i tomatsovsen
  • Smuldr mozzarellaen i små stykker og fordel i panden
  • Vend en smule rundt og server straks med friskrevet parmesan og frisk basilikum evt tørret chiliflager

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*