De fleste har nok prøvet at lave rødbeder i ovnen med lidt olie på.
Jeg synes nemt de kan blive lidt tørre. Men med min lækre marinade, og jævnligt vending undervejs- bliver rødbederne lidt søde, bløde og saftige. Stort hit hos alle herhjemme.
Jeg serverede salaten med nakkekoletter og fyldt pasta.
Nem salat med bagte rødbeder
En skøn salat med bagte rødbeder og feta
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 3 stk rødbeder
- 2 spsk olie
- 1/2 stk Appelsin, saften derfra
- 1 tsk flydende akacie honning
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
Dressing
- 1 spsk neutral olie
- 1/2 spsk æblecider eddike
- 1 tsk honning
- 1 tsk ravigotte sauce/ sennep
- Salt og peber
Øvrige
- 200 g frisk spinat
- 50-100 g blød feta puck
- Evt lidt salte nødder
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader
- Bland ingredienserne til marinaden sammen i en skål
- Skræl rødbederne og skør i små tern (de krymper noget ind under bagning)
- Bland marinade og rødbeder godt sammen og kom i et lille ildfast fad
- Bag midterst i ovnen i 20 minutter, 4-5 gange undervejs åbner du ovnen op og med en ske hælder du marinaden over rødbederne igen (så undgår du de tørre ud)
- Imens skylles spinaten og fetaen hakkes/smuldres
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber
- Server på et fad med spinat, bagte rødbeder, feta og dressing
Seneste kommentarer