Nem salat med bagte rødbeder

image_pdfimage_print

De fleste har nok prøvet at lave rødbeder i ovnen med lidt olie på.

Jeg synes nemt de kan blive lidt tørre. Men med min lækre marinade, og jævnligt vending undervejs- bliver rødbederne lidt søde, bløde og saftige. Stort hit hos alle herhjemme.

Jeg serverede salaten med nakkekoletter og fyldt pasta.

Ingredienser (4 personer)

  • 3 rødbeder
  • 2 spsk olie
  • Appelsinsaft fra 1/2 appelsin
  • 1 tsk flydende akacie honning
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber

Dressing

  • 1 spsk neutral olie
  • 1/2 spsk æblecider eddike
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk ravigotte sauce/ sennep
  • Salt og peber

Øvrige

  • 200 g frisk spinat
  • 50-100 g blød feta (puck)
  • Evt lidt salte nødder

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Bland ingredienserne til marinaden sammen i en skål
  • Skræl rødbederne og skør i små tern (de krymper noget ind under bagning)
  • Bland marinade og rødbeder godt sammen og kom i et lille ildfast fad
  • Bag midterst i ovnen i 20 minutter, 4-5 gange undervejs åbner du ovnen op og med en ske hælder du marinaden over rødbederne igen (så undgår du de tørre ud)
  • Imens skylles spinaten og fetaen hakkes/smuldres
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber
  • Server på et fad med spinat, bagte rødbeder, feta og dressing

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*