Banan “is”

image_pdfimage_print

De her banan”is” er mega populære herhjemme- hos både store og små. Mine drenge spiser dem, som var det is. Og det er rart at vide, at de får noget lidt sundere og mættende. Og så er Steen god måde at få brugt dine modne bananer på.
Du kan lave nogle blot med chokolade (som du kan vælge i lys, mørk eller hvid udgave) og evt drysse med lidt krymmel, hakkede nødder, knust daim, kokos eller andet.

Banan ”is”

De er overraskende lækre, de her ''is'' som er frosne bananer overtrukket med chokolade
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: banan, chokolade, is
Forb. tid: 15 minutter
Frysetid: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 15 minutter
Antal: 10 stk

Udstyr

  • 10 små træispinde

Ingredienser

  • 5 modne bananer
  • 130 g mørk chokolade
  • evt krymmel eller hakkede nødder til drys

Sådan gør du

  • Skræl bananerne, skær enderne af og del hver banan i to
  • Stik ispinde i hvert stykke banan
  • Bræk chokoladen i små stykker, kom den i en metalskål og kom skålen over en lille gryde med lidt kogende vand i bunden (vandbad)
  • Når chokoladen er smeltet , tages skålen væk fra gryden og bananerne dyppes i chokolade (fordel evt chokoladen med en ske og få overskydende chokolade væk)
  • Lig de chokoladeovertrukne bananer på en tallerken med bagepapir/mellemlægspapir
  • Drys evt med krymmel inden chokoladen størkner
  • Stil i fryseren i min 6 timer
  • Du kan evt samle “isene” i en bøtte med låg, når chokoladen er størknet

One Comment

  1. Er de bedst at spise dem direkte fra frost? Eller er det bedre at lade dem stå ved stuetemperatur inden de spises?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*