Banan “is”

De her banan”is” er mega populære herhjemme- hos både store og små. Mine drenge spiser dem, som var det is. Og det er rart at vide, at de får noget lidt sundere og mættende. Og så er Steen god måde at få brugt dine modne bananer på.
Du kan lave nogle blot med chokolade (som du kan vælge i lys, mørk eller hvid udgave) og evt drysse med lidt krymmel, hakkede nødder, knust daim, kokos eller andet.


Banan ”is”

De er overraskende lækre, de her ''is'' som er frosne bananer overtrukket med chokolade

  • små træispinde
  • 5 modne bananer
  • 130 g mørk chokolade
  • evt krymmel eller hakkede nødder til drys
  1. Skræl bananerne, skær enderne af og del hver banan i to
  2. Stik ispinde i hvert stykke banan
  3. Bræk chokoladen i små stykker, kom den i en metalskål og kom skålen over en lille gryde med lidt kogende vand i bunden (vandbad)
  4. Når chokoladen er smeltet , tages skålen væk fra gryden og bananerne dyppes i chokolade (fordel evt chokoladen med en ske og få overskydende chokolade væk)
  5. Lig de chokoladeovertrukne bananer på en tallerken med bagepapir/mellemlægspapir
  6. Drys evt med krymmel inden chokoladen størkner
  7. Stil i fryseren i min 6 timer
  8. Du kan evt samle “isene” i en bøtte med låg, når chokoladen er størknet
Dessert
banan, chokolade, is