Bønner er super sunde og meget nemme at lave, når man bruger dem fra frost. Her i en skøn salat med tomat, bacon og rødløg.

Bønnesalat med vinaigrette
En dejlig frisk salat med syrlig olie dressing
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 200 g frosne grønne bønner (haricots verts)
- 1 dl frosne edamame bønner
- 2 stk store tomater i tern
- 2-3 skiver stegte baconskiver knækket i mindre stykker
- 1/2 stk rødløg skåret i tynde skiver
- 3 spsk olivenolie
- 1,5 spsk æbleeddike
- 1,5 tsk sød sennep alm. kan også bruges
- 1 tsk flydende honning/sirup
- Salt og peber
- evt lidt frisk persille
Sådan gør du
- Kog begge slags bønner i kogende letsaltet vand i 2 min. Hæld vandet fra og køl ned med koldt vand, som også sies væk bagefter
- Kom bønnerne i en skål sammen med tomat, rødløg og bacon
- Nu til vinaigretten (dressingen). Bland olie, sennep, honning og æbleeddike sammen i en lille skål. Smag til med salt og peber
Ingredienser
- Haricots verts (grønne bønner) frosne ca. 200 g
- 1 dl frosne edamame bønner
- 2 store tomater i tern
- 2-3 skiver stegte baconskiver
- 1/2 rødløg, skåret i tynde skiver
- 3 spsk olivenolie
- 1,5 spsk æbleeddike
- 1,5 tsk sød sennep (alm. kan også bruges)
- 1 tsk flydende honning/sirup
- Salt og peber
- evt lidt frisk persille
Fremgangsmåde
- Kog begge slags bønner i kogende letsaltet vand i 2 min
- Hæld vandet fra og køl ned med koldt vand, som også hældes fra
- Kom bønnerne i en skål sammen med tomat, rødløg og bacon der rives/hakkes i små stykker
- Nu til vinaigretten (dressing)
- Bland olie, sennep, honning og æbleeddike sammen i en lille skål. Smag til med salt og peber
Seneste kommentarer