Rød salat med jorbær, urter og feta

image_pdfimage_print

Denne her salat er en skøn kombination af søde jordbær, syrlige tomater, cremet feta, frisk agurk, løg og krydderurter i olie/eddike dressing. Den er super nem, jeg serverede den til gæster til roastbeef, bagte kartofler og rødvinssauce. Det var et hit. Ellers vil den fungere super godt til sommermad og mad på grillen.

Rød salat med jordbær, urter og feta

En skøn frisk sommersalat
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Salat
Keyword: agurk, feta, jordbær, tomat, urter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 400 g cherrytomater – gerne i flere forskellige farver kunne jeg desværre ikke få i de butikker, jeg var i
  • 1 håndfuld frisk dild
  • 1 håndfuld frisk bredbladet persille
  • 2 spsk. olie
  • 1,5 spsk. hvid balsamico (hvidvinseddike)
  • 1/2 stk agurk
  • 1/2 stk rødløg
  • 150 g cremet feta jeg bruger PUCK

Sådan gør du

  • Skyl cherrytomater og del dem i halve eller kvarte (afhængig af hvor små de er)
  • Skyl jordbærrene, skær det grønne af og del dem i halve eller kvarte (igen afhængig af størrelsen)
  • Skræl agurken. Skær den derefter i små tern.
  • Skræl rødløget, halvér det (du skal kun bruge 1/2 løg). Skær den ene halvdel i tynder strimler.
  • Bland olie og hvidvinseddike i en lille skål. Hak krydderurterne og kom dem ned i dressingen.
  • Find en skål og bland tomater, jordbær, løg og agurker. Hæld dressingen over og fordel det i salaten. Smuldr fetaen over og server.
rød salat

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*