Kold tomatsuppe med rejer

image_pdfimage_print

Kold tomatsuppe, også kaldet gazpacho, er en dejlig forfriskende suppe. Den er ideel til sommerfesten eller en omgang tapas. Den kan tilberedes i god tid og er simpel.

Kold tomatsuppe med rejer

En lækker kold spansk tomatsuppe også kaldet gazpacho
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Suppe
Køkken: Spansk
Keyword: gazpacho, rejer, suppe, tomat
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 5 stk tomater
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 2/3 stk agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk bolle uden kerner gammelt brød, du skal kun bruge ‘indmaden’ ikke skorpen
  • 3 dl grøntsags bouillon
  • 1 spsk. olie
  • 1/2 spsk. æbleeddike
  • 12 stk store rejer enten stegte tigerrejer, eller rejer i lage
  • Frisk persille
  • Salt og Peber
  • evt. lime både

Sådan gør du

  • Fyld en lille gryde med vand og sæt til at koge
  • Når vandet koger, koges de hele tomater i ca. 40 sekunder (så skindet løsner sig)
  • Tag dem og pil skrællen af (den skal falde nemt af, ellers kog i lidt længere tid)
  • Skær peberfrugten i mindre stykker og fjern kernerne.
  • Skræl skrællen af agurken og del den i 5-6 mindre stykker.
  • Pil hvidløget.
  • Blend bouillon, agurk, tomat, peberfrugt, olie, hvidløg, bolle, eddike sammen med en stavblender/blender.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kom rejerne på et spyd og server med suppen og evt. limebåde.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*