Kold tomatsuppe med rejer
Kold tomatsuppe, også kaldet gazpacho, er en dejlig forfriskende suppe. Den er ideel til sommerfesten eller en omgang tapas. Den kan tilberedes i god tid og er simpel.
Kold tomatsuppe med rejer
En lækker kold spansk tomatsuppe også kaldet gazpacho
- 5 stk tomater
- 1 stk rød peberfrugt
- 2/3 stk agurk
- 1 fed hvidløg
- 1 stk bolle uden kerner (gammelt brød, du skal kun bruge ‘indmaden’ ikke skorpen)
- 3 dl grøntsags bouillon
- 1 spsk. olie
- 1/2 spsk. æbleeddike
- 12 stk store rejer (enten stegte tigerrejer, eller rejer i lage)
- Frisk persille
- Salt og Peber
- evt. lime både
- Fyld en lille gryde med vand og sæt til at koge
- Når vandet koger, koges de hele tomater i ca. 40 sekunder (så skindet løsner sig)
- Tag dem og pil skrællen af (den skal falde nemt af, ellers kog i lidt længere tid)
- Skær peberfrugten i mindre stykker og fjern kernerne.
- Skræl skrællen af agurken og del den i 5-6 mindre stykker.
- Pil hvidløget.
- Blend bouillon, agurk, tomat, peberfrugt, olie, hvidløg, bolle, eddike sammen med en stavblender/blender.
- Smag til med salt og peber.
- Kom rejerne på et spyd og server med suppen og evt. limebåde.