Jeg elsker kammuslinger. De er desværre lidt dyre (ca. 10 kr./stk. frisk hos fiskehandleren), så jeg får dem mest til særlige lejligheder. Den er skøn til en forret og skal kun steges ganske kort på panden.
Ingredienser - 4 personer
- 7 jordskokker
- 1 gulerod
- 1,5 dl piskefløde
- Salt, peber
- 1/2 æble
- 1 pakke bacon i skiver
- 1 lime i både
- 12 kammuslinger (3.stk pr. person)
Fremgangsmåde
- Skræl jordskokkerne og halvér dem.
- Skræl guleroden og del i
- Kom dem op i en gryde og tilføj piskefløden
- Lad det koge v. middelvarme til grøntsagerne er bløde og kan blendes til en puré med en stavblender (evt. moses med en ske)
- Smag til med salt og peber
- Steg baconen meget sprødt på en pande, lig dem derefter på en tallerken med køkkenrulle (så overskydende fedt bliver suget op)
- Skær bacon i små tern
- Skræl og skær æblet i meget små tern
- Lige inden servering, tilberedes kammuslingerne
- Dup kammuslingerne tørre på køkkenrulle, drys salt over
- Varm panden op (vigtigt den er meget varm, så der kommer en skorpe på kammuslingerne)
- Kom lidt olie på panden og steg kammuslingerne 1 minut på hver side
- Anret med mos nederst, dernæst kammuslinger, æble og bacontern. Servér med lime (på billedet serverede jeg dem i kammuslingeskaller, jeg købte hos den lokale fiskehandler).
Seneste kommentarer