I juletiden hygger vi os ofte med hjemmebag, konfekt og god mad. Jeg er vild med æbleskiver – og hjemmelavet smager nu altså bare bedst.
Ingredienser
- 4 dl kærnemælk
- 4 dl mel
- 1 spsk sukker
- 1/2 tsk. salt
- 1/2 tsk. natron
- 1 spsk. smeltet smør/olie
- 3 stk æg
- Smør til stegning i æbleskivepandenServer evt. med flormelis og syltetøj
Sådan gør du
- Del æggene i hvider og blommer i hver deres skål.
- I skålen med blommer tilføres alle de øvrige ingredienser og pisk godt sammen til en dej.
- Stil dejen i køleskabet i mindst 30 min.
- Pisk æggehviderne stive (så stive at skålen kan vendes, uden at de falder ud)
- Vend de stivnede æggehvider i dejen der har hvilt i køleskabet.
- Varm en æbleskivepande godt op og put smør i alle hullerne.
- Tag en spiseske og fyld hullerne op ca.3/4 dele (dejen hæver når den varmes)
- Når dejen begynder at blive mere fast og boble, vendes de forsigtigt – eks. med en gaffel og vendes hurtigt rundt.
- Server med flormelis og syltetøj
Seneste kommentarer