kardemommesnurre

Kardemommesnurrer

image_pdfimage_print

Jeg er blevet helt vild med kardemommesnurrer og hjemmebagte smager helt vildt godt! Kan virkelig anbelale de her snurrer, hvis du elsker smagen af kardemomme. De er virkelig bløde og lækre og med knasende kardemommesukker på toppen.

Du kan få 18 mindre snurre af dejen eller vælge at lave dem til 12 større.

kardemommesnurre

Kardemommesnurrer

Super snaskede og smagfulde
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Keyword: bagværk, kardemommesnurre
Forb. tid: 40 minutter
Hævetid: 1 time 45 minutter
Samlet tid: 2 timer 25 minutter
Antal: 18 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 230 g sødmælk
  • 50 g sukker
  • 1 stk æg
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 6 g stødt kardemomme helst hele, som du knuser i en morter (det giver virkelig god smag)
  • 75 g smør blødt
  • 1 stk æg til pensling

Sukkerlage

  • 50 g kogt vand
  • 35 g sukker

Sukker med kardemomme

  • 2 g stødt kardemomme helst hele, som du knuser i en morter (det giver virkelig god smag)
  • 25 g rørsukker

Remonce

  • 80 g smør blødt smør
  • 100 g sukker
  • 30 g brun farin

Sådan gør du

  • Lun mælken i en gryde (lillefingervarmt, er mælken for varm vil den slå gæren ihjel, så det ikke hæver så godt)
  • Bland den lune mælk med gær og sukker
  • Bland nu ægget i
  • I en anden skål blandes kardemomme, salt og mel. Herefter røres det sammen med det øvrige på en røremaskine
  • Dejen skal røres i maskine (eller æltes i hånden) til den er glat og blank
  • Herefter æltes det bløde smør i dejen og når det hele er blandet i dejen stilles den til hævning under film og viskestykke på køkkenbordet i 60 min
  • Rul dejen ud med kagerulle til størrelse på ca. 30 x 60 cm

Remonce

  • Bland ingredienserne sammen og smør ud på hele den udrullede dej

Fold dejen

  • Fold de smalleste ender af den smurte dej ind mod midten med 1/3 på hver side. Skær med kniv eller pizzaskærer til 18 aflange strimler (eller 12 tykkere, hvis du ønsker større snurre)
  • Tag fat I den ene ende og sno rundt om din finger, og stik enden af dejstrimlen ned i midten (se how-to video nedenfor)
  • Placer på bageplade med bagepapir og lad dem hæve under viskestykker i 45 min
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft og pensl snurrene med et sammenpisket æg
  • Bag I ovnen i ca. 8-10 min til gyldne, tag ud og stil på bagerist

Topping

  • Rørsukker og kardemomme blandes sammen i en skål
  • I en anden skål blandes sukker og kogende vand til sukkerlage (til sukkeret er smeltet)
  • Smør sukkerlagen på de lune snurre og drys herefter med kardemommesukkeret
kardemommesnurre
Sådan folder du en kardemommesnurre
kardemommesnurre

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*