Herhjemme elsker vi lasagne, så derfor har jeg eksperimenteret med at lave én, der var fyldt med grøntsager OG som børnene stadig elsker. Det er virkelig lykkedes med denne her. Grøntsagerne bidrager med smag, men tildels blendet med tomatsovsen og derfor god til at få spist mere grønt.
Du kan med fordel serverer med eks. råkost og flute, så den kan strække sig til 2 dage. Hvem elsker ikke en omgang rester i en travl hverdag.
Lasagne med ”skjulte grøntsager”
En virkelig god lasagne, som hitter for store som små
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 stk løg hk fint
- 2 fed hvidløg hk fint
- 2 stk gulerødder revet groft
- 1 stk squash revet groft
- 150 g champignon (brune eller hvide) skåret i skiver
- 75 g frisk spinat
- 500 g hk oksekød gerne 12 % fedt
- 1 liter passata (pureret tomater)
- Lasagneplader
- Salt og peber
Bechamel sovs
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- 75 g revet parmesan
- 1 liter sødmælk
- 1/2 tsk revet muskatnød
- 1 dl rasp
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- I en gryde svitses løg i nogle minutter i olien. Tilsæt herefter champignon og steg nogle minutter
- I en blender blendes passata, spinat og evt. de stegte champignon på panden – til en ensartet masse.
- Steg kødet og hvidløg på panden med løgene og hæld herefter de blendede grøntsager tilbage i panden.
- Kom herefter squash og gulerod deri. Lad småsimre imens du laver bechamelsovsen. Smag til med salt og peber inden du samler lasagnen.
Bechamel sovs
- Smelt smørret i en gryde ved middelvarme
- Kom mel i og pisk godt sammen og lad stege et par minutter (så melet bliver ''stegt af''
- Tilsæt mælken lidt efter lidt under konstant omrøring og fortsæt ca. 5 min til sovsen er tyknet
- Hæld 50 g parmesan i og muskatnødden. Smag til med salt og peber
Saml lasagnen
- Til slut skal lasagnen samles. Start med et lag kødsovs i bunden, derefter bechamelsovs og lasagneplader. Fortsæt således. Afslut med et lag bechamelsovs og drys med rasp og det sidste parmesan
- Bages midterst i ovnen i ca. 35 min.
Seneste kommentarer