Okse ragout

image_pdfimage_print

En super lækker gryderet med det møreste kød. Jeg servede med brede pasta, men du kan også servere ris eller kartoffelmos til.

Okse ragout

En meget smagfuld gryderet med mørt oksekød
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: gæstemad, gryderet, oksekød, oksespidsbryst, simreret, steg
Forb. tid: 20 minutter
Simretid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 800 g Oksespidsbryst
  • Salt og peber
  • 4 spsk Smør eller olie til stegning
  • 1 stk løg hk fint
  • 1 fed hvidløg hk groft
  • 2 stk gulerødder skrællet og skåret i tern
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1 ds tomatpuré
  • 0,5 liter flydende oksebouillon
  • 1,5 dl rødvin jeg brugte en forholdvis billig Cabernet Savignon
  • 1 spsk mørk balsamico
  • 4 stilke frisk rosmarin
  • Evt pasta, ris eller kartoffelmos til servering

Sådan gør du

  • Skær kødet ud i 4 store stykker. Krydr med salt og peber. Brunes af ved høj varme i 2 spsk olie/smør i en stor gryde i et par minutter
  • Tag kødet op.
  • I 2 spsk smør/olie ved middelvarme steges hvidløg, løg, gulerødder og rosmarin i 3 min.
  • Kom kødet tilbage og tilsæt derudover bouillon, rødvin, puré og dåsetomat
  • Lad simre under låg i 3 timer til kødet er mørt og kan trækkes fra hinanden
  • Tag evt kødet op, trevl i mindre stykker og kom tilbage i gryden
  • Smag til med salt, peber og balsamico
  • Vend evt rundt i pasta eller server med ris eller kartoffelmos

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*