Denne her ret minder til forveksling om koteletter i fad. Men hvis ikke du har prøvet at lave der med svinemørbrad – så kan jeg virkelig anbefale det.
Kødet bliver super mørt og lækkert.
Server med ris eller kartoffelmos.
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 3 spsk mel
- 3 tsk salt
- 1,5 tsk peber
- 3 tsk paprika
- 1 løg hk fint
- 2 fed hvidløg hk fint
- 100 g bacon i tern
- 100 g cocktailpølser
- Smør/olie til stegning
- 1/2 liter madlavningsfløde
- 1 ds hakket tomater 400 g
- 1 rød peberfrugt skåret i tern
- Ris eller kartoffelmos
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- I en pande stages baconen sprød og tages af på et fedtsugende papir (køkkenrulle)
- Bland mel med salt og peber i en skål
- Skær sener af mørbraden (de hvide der er skinnende) og skær mørbraden i 2 cm tykke skiver
- Mas mørbraden flad med hånden og vend den i melet
- Kom lidt fedtstof på panden og steg løg, hvidløg, pølser og paprika i ca 3-4 min ved middelvarm
- Kom i et ildfast fad
- Steg derefter mørbradbøfferne ved høj varme i fedtstof i ca 2 min pr side
- Kom op i det ildfaste fad
- I en skål blandes fløde og tomater sammen IG hældes over ingredienserne i det ildfaste fad
- Kom i ovnen i 25 min
- Imens laves ris/kartoffelmos
Hej 🙂
Kan jeg lave retten nogle timer før gæsterne kommer, så den bare skal smides i ovnen? I så fald tænker jeg, at den skal i køleskabet og at ovntiden er længere?
Mvh. Sanne
Du kan sagtens smide den i køleskabet inden. Måske 5 min længere tid i ovnen, ville jeg give den 🙂 Rigtig god aften med dine gæster.
vh Josephine