1

Mørbradbøffer i fad

Denne her ret minder til forveksling om koteletter i fad. Men hvis ikke du har prøvet at lave der med svinemørbrad – så kan jeg virkelig anbefale det.
Kødet bliver super mørt og lækkert.

Server med ris eller kartoffelmos.


Mørbradbøffer i fad

En skøn ret i fad med det møreste kød.

  • 1 svinemørbrad
  • 3 spsk mel
  • 3 tsk salt
  • 1,5 tsk peber
  • 3 tsk paprika
  • 1 løg (hk fint)
  • 2 fed hvidløg (hk fint)
  • 100 g bacon i tern
  • 100 g cocktailpølser
  • Smør/olie til stegning
  • 1/2 liter madlavningsfløde
  • 1 ds hakket tomater (400 g)
  • 1 rød peberfrugt (skåret i tern)
  • Ris eller kartoffelmos
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. I en pande stages baconen sprød og tages af på et fedtsugende papir (køkkenrulle)
  3. Bland mel med salt og peber i en skål
  4. Skær sener af mørbraden (de hvide der er skinnende) og skær mørbraden i 2 cm tykke skiver
  5. Mas mørbraden flad med hånden og vend den i melet
  6. Kom lidt fedtstof på panden og steg løg, hvidløg, pølser og paprika i ca 3-4 min ved middelvarm
  7. Kom i et ildfast fad
  8. Steg derefter mørbradbøfferne ved høj varme i fedtstof i ca 2 min pr side
  9. Kom op i det ildfaste fad
  10. I en skål blandes fløde og tomater sammen IG hældes over ingredienserne i det ildfaste fad
  11. Kom i ovnen i 25 min
  12. Imens laves ris/kartoffelmos
Hovedret
dansk
Mad i fad, Svinemørbrad