En lækkert gryderet med oksekød, grøntsager og fløde. Lad den simre nogle timer og få det lækreste møre kød. Server gerne med ris eller kartoffelmos. Og en frisk salat. Du kan evt tilføje bacontern, perleløg mm.
Vintergryde
En skøn gryderet, som er perfekt til efterår og vinter.
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 5 personer
Ingredienser
- 600 g oksekød (oksetykkam, oksebov eller okseyderlår)
- 2 spsk smør
- 1 glas champignon, drænet
- 1 stk løg, hk fint
- 1 stk rød peberfrugt Skåret i tern
- 1 fed hvidløg, hk fint
- 3 spsk flydende kalvefond
- 3 tsk sød paprika
- 2 spsk tomatpuré
- 350 g passata (purerede tomater)
- 5 dl piskefløde
- Salt og peber
- Evt. kulør og jævner
Sådan gør du
- Skær kødet i strimler eller tern på ca 2×2 cm. Krydr med salt og peber.
- Smelt 1 spsk smør i en gryde og steg kødet af 2 omgange. Det skal blot brunes af på siderne i et par minutter. Tag derefter op.
- Smelt 1 spsk smør i gryden og svits løg og champignon ved middelvarme i ca 5 min.
- Svits hvidløg og paprika med 1 minuts tid.
- Tilsæt fløde, tomat passata, tomatpuré, kød og fond deri. Lad simre i ca 1,5 -2 timer til kødet er mørt, smag undervejs da tiden kan variere af kødet og størrelse.
- 10 min før servering tilføjes peberfrugten. Smag til med salt og peber. Tilføj evt kulør.
Noter
Jeg serverede med ris og en nem salat. Ris kunne også erstattes af kartoffelmos.
Er i gang med at lave, og det kommer til at blive godt, er jeg sikker på! Gætter dog på, at kødet skal i gryden igen i punkt 5, selvom det ikke står der – ellers bliver det svært at få mørt 😉 Og mon ikke også, peberfrugten skal skæres, selvom det ikke står der, eller skal den hel i? 🙂 Tak for lækker opskrift!
Ej, jo – tusind tak for at gøre mig opmærksom på det. Er hermed rettet. Håber retten blev et hit 😊
Hej !
Hvor meget smager tomat igennem i denne ret ?
Mvh. Charlotte