Herhjemme elsker vi tigerrejer. Idag blev det til en dejlig cremet pastaret med tigerrejer.
Ingredienser (4 personer)
- 400 g tigerrejer, optøede frosne rå med skal
- 5 spsk smør
- 3 fed hvidløg
- 1 skalotteløg, hk fint
- 2 dl vand
- 1,5 spsk flydende fiskefond (eller 1 hønsebouillon terning)
- 2 dl hvidvin (jeg brugte en halvtør)
- 1 1/4 dl piskefløde
- 1-2 spsk jævner
- 400 g frisk pasta
- Salt og peber
- Frisk persille/dild til servering, hk fint
- Chiliflager til servering, hvis du kan lide det stærkt
Fremgangsmåde
- Pil skrællen af rejerne (men lad evt halen sidde tilbage, hvis du vil have det visuelle med). Fjern evt tarme
- Krydr rejerne med salt og peber
- Smelt 3 spsk smør på en pande med 1 presset fed hvidløg og steg rejerne i et par minutter. Til de er stegte og lyserøde
- Tag rejerne op i en skål
- Sæt vand over til pasta og kog efter anvisningen
- Kom 2 spsk smør i panden og steg løg og hvidløg i 1 minuts tid.
- Tilføj bouillon, vand og hvidvin og lad småsimre i ca. 6 min
- Kom jævner i og lad småkoge et par minutter til det tykner
- Tilsæt fløden og smag til med salt og peber
- Vend den kogte (siede)pasta i sovsen sammen med rejer
- Server med friske urter og evt chili
Seneste kommentarer