Tigerrejer, flødesovs og frisk pasta

image_pdfimage_print

Herhjemme elsker vi tigerrejer. Idag blev det til en dejlig cremet pastaret med tigerrejer.

Ingredienser (4 personer)

  • 400 g tigerrejer, optøede frosne rå med skal
  • 5 spsk smør
  • 3 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg, hk fint
  • 2 dl vand
  • 1,5 spsk flydende fiskefond (eller 1 hønsebouillon terning)
  • 2 dl hvidvin (jeg brugte en halvtør)
  • 1 1/4 dl piskefløde
  • 1-2 spsk jævner
  • 400 g frisk pasta
  • Salt og peber
  • Frisk persille/dild til servering, hk fint
  • Chiliflager til servering, hvis du kan lide det stærkt

Fremgangsmåde

  • Pil skrællen af rejerne (men lad evt halen sidde tilbage, hvis du vil have det visuelle med). Fjern evt tarme
  • Krydr rejerne med salt og peber
  • Smelt 3 spsk smør på en pande med 1 presset fed hvidløg og steg rejerne i et par minutter. Til de er stegte og lyserøde
  • Tag rejerne op i en skål
  • Sæt vand over til pasta og kog efter anvisningen
  • Kom 2 spsk smør i panden og steg løg og hvidløg i 1 minuts tid.
  • Tilføj bouillon, vand og hvidvin og lad småsimre i ca. 6 min
  • Kom jævner i og lad småkoge et par minutter til det tykner
  • Tilsæt fløden og smag til med salt og peber
  • Vend den kogte (siede)pasta i sovsen sammen med rejer
  • Server med friske urter og evt chili

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*