Når jeg laver Madplaner, forsøger jeg altid at sørge for, at vi får fisk min. 1 gang om ugen (og 2 gange er endnu bedre). Det kan godt være svært at variere fiskeretterne udover klassikere som fiskedeller, lagt bagt i ovnen og den slags.
Denne version var ihverfald ny og det er ikke sidste gang vi laver den. Kan serveres med enten pasta eller ris. Mine drenge spiste af den (dog opdelt).
Soltørret tomat. Hvis du ikke bryder dig om det, kan de erstattes med hk tomater i stedet for.
Laks. Hvis ikke du kan lide laks, kan det sagtens byttes ud med kylling.
Ingredienser
- 400-500 g laksefilet eller en lakseside, du selv skære i skiver. Er oftest billigere
- 1 tsk hvidløgspulver
- Friskkværnet peber og salt
- 2 spsk olivenolie eller lign til stegning
- 1 dl grofthakkede soltørrede tomater
- 2 spsk olie fra de soltørrede tomater
- 3 fed hvidløg hk fint
- 1 stk løg
- 1/2 terning grøntsagsbouillon
- 150 ml vand
- 3 dl piskefløde
- 1 tsk Dijon sennep
- 1 håndfuld frisk baby spinat
- 2 spsk friskrevet parmesan
- Evt lidt frisk basilikum og parmesan til servering
Sådan gør du
- Kom olivenolie på en pande og tænd for middelvarme
- Krydr laksefileterne med hvidløgspulver, salt og peber
- Steg på skindsiden først i ca. 6 min
- Vend om og steg i 1-2 min og tag af panden (og fjern skindet, når den er kølet af)
- Brug samme pande (fjern evt brændt skind)
- Hæld 2-3 spsk olie fra glasset med de soltørrede tomater, hvidløg, løg og de hakkede soltørrede tomater. Steges et par minutter
- Tilføj sennep, bouillon og vand. Lad simre igen i 2-3 min.
- Hæld fløden i og lad simre til den tykner en smule
- Kom spinat og revet parmesan deri. Smag til med salt og peber
- Kom til slut laksen ned i sovsen
- Serveres med pasta eller ris og evt basilikum og parmesan
Læs venligst punkt nr. 9, det lyder lidt spøjst.
Skal lave denne ret i dag.
Mvh. Susanne
Hej Susanne
Tak for tip, jeg får lige rettet det til 🙂
Håber at retten faldt i god jord.
vh Josephine
Elsker bare den her – det er min 3 åriges livret
Tusind tak for at skrive Fie. Det er super rart at få feedback på mine opskrifter og fantastisk at det er din 3-åriges livret 🥳
vh Josephine
Smagte virkelig godt 👌
Hej Lis
Det er jeg glad for at høre,
vh Josephine