Super lækre pølsehorn, som er perfekt til udflugt, madpakke, uddeling i institution , mellemmåltid mm.
Jeg kan godt lide, at komme en smule ketchup i, medmindre man har mulighed for at servere ketchuppen ved siden af.
Ingredienser
- 25 g gær
- 30 g smør
- 2,5 dl mælk
- 1 stk æg evt 1 til pensling
- 2,5 tsk sukker
- 1 tsk salt
- ca. 400 g hvedemel
- 6 stk grillpølser jeg brugte ostepølser
- Evt lidt ketchup
Sådan gør du
- Smelt smør og mælk i en gryde ved svag/middel varme
- Hæld i en røreskål (på røremaskine) og når den er lun udblødes gæren deri
- Tilsæt nu æg, salt og sukker og bland sammen
- Kom det meste af melet i (ca 3/4 dele) og ælt dejen gode. Tilsæt mere mel alt efter hvor fast dejen er
- Ælt dejen i ca 5 min
- Stil til hævning i skålen med et viskestykke i 1 time
- Slå dejen ned og rul med en kagerulle ud til en stor firkant. Halver firkanten og del hver firkant i 3 rektangler. Rektanglerne skæres på skrå (se foto nedenfor)
- Rul evt hver rektangel lidt fladere, placer pølsen i den bredeste ende og evt lidt ketchup
- Rul og hæft enden i dejen
- Placer på en bageplade med bagepapir med endefolden nedad (så den ikke kan “gå op” under bagning)
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Lad efterhæve under viskestykke i 10-15 min
- Pensl med sammenpisket æg (eller evt mælk)
- Bages midterst i ovnen i ca 15 min til de er gyldne
- Afkøl på en rist
- Spises indenfor er par dage ellers kan de med fordel fryses ned (for at undgå de bliver tørre)
Seneste kommentarer