Pølsehorn

Super lækre pølsehorn, som er perfekt til udflugt, madpakke, uddeling i institution , mellemmåltid mm.
Jeg kan godt lide, at komme en smule ketchup i, medmindre man har mulighed for at servere ketchuppen ved siden af.


Pølsehorn

  • 25 g gær
  • 30 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 1 stk æg ( evt 1 til pensling)
  • 2,5 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ca. 400 g hvedemel
  • 6 stk grillpølser (jeg brugte ostepølser)
  • Evt lidt ketchup
  1. Smelt smør og mælk i en gryde ved svag/middel varme
  2. Hæld i en røreskål (på røremaskine) og når den er lun udblødes gæren deri
  3. Tilsæt nu æg, salt og sukker og bland sammen
  4. Kom det meste af melet i (ca 3/4 dele) og ælt dejen gode. Tilsæt mere mel alt efter hvor fast dejen er
  5. Ælt dejen i ca 5 min
  6. Stil til hævning i skålen med et viskestykke i 1 time
  7. Slå dejen ned og rul med en kagerulle ud til en stor firkant. Halver firkanten og del hver firkant i 3 rektangler. Rektanglerne skæres på skrå (se foto nedenfor)
  8. Rul evt hver rektangel lidt fladere, placer pølsen i den bredeste ende og evt lidt ketchup
  9. Rul og hæft enden i dejen
  10. Placer på en bageplade med bagepapir med endefolden nedad (så den ikke kan “gå op” under bagning)
  11. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  12. Lad efterhæve under viskestykke i 10-15 min
  13. Pensl med sammenpisket æg (eller evt mælk)
  14. Bages midterst i ovnen i ca 15 min til de er gyldne
  15. Afkøl på en rist
  16. Spises indenfor er par dage ellers kan de med fordel fryses ned (for at undgå de bliver tørre)
Snack
bagværk, brød, pølsehorn