Hyldeblomstsaft

image_pdfimage_print

Der findes intet som hyldeblomstsaft med isterninger på en varm sommerdag. Og allerbedst er hjemmelavet hyldeblomstsaft. Kørte på cykeltur med kæresten i skoven for at finde hyldeblomster og fandt også lidt i vores egen have 🙂 Nu skal jeg bare vente de 4 dage saften skal trække på køl.

 

Hyldeblomstsaft

En hjemmelavet omgang hyldeblomstsaft er dejlig nemt at lave og smager af sol på flasker
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Drinks
Keyword: hyldeblomst, saft, sommer
Forb. tid: 40 minutter
Køletid: 4 days
Samlet tid: 4 days 40 minutter
Antal: 1.5 liter koncentreret saft

Ingredienser

  • 20 stk hyldeblomstskærme uden for mange store stilke skal være sprunget ud og lidt gule idet, og dufte kraftigt
  • 1 liter vand
  • 500 g sukker
  • 2 stk økologiske citroner
  • 1 brev citronsyre 20 g
  • evt Atamon. Dette forlænger holdbarheden (kan købes i supermarkeder)

Sådan gør du

  • Ryst hyldeblomsterne fri fra de fleste dyr
  • Find en gryde og kog sukker og vand deri, indtil sukkeret er opløst
  • Skær citron i tynde skiver og kom op i sukkerlagen sammen med citronsyre og hyldeblomster. Sørg for at hyldeblomsterne er dækket af vand
  • Evt Tilsæt Atamon
  • Kom låg på gryden og stil den på køl i 4 dage, hvor den skal trække (rør evt rundt i det hver dag, med en ske du har hældt kogende vand over)
  • Si saften igennem et klæde og hæld på skoldede flasker
  • Kan også hældes i tomme vandflasker og fryses ned.

Noter

TIP: Hyldeblomstsaften kan fryses ned, så du har saft, du kan tage op løbende

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*