Asiatisk inspireret “tøm køleskabet” med ris

image_pdfimage_print

Det her er en slags asiatisk biksemad/ tøm køleskabet ret.

Det er en super simpel ret, som kan laves på 20 min. Du kan bruge lige de grøntsager, som trænger til at blive spist (kål, løg, gulerødder, peberfrugt, tomat osv).

Ingredienser (4 personer)

  • 2 ris poser eller 300-400 g løs ris
  • Frisk basilikum eller koriander
  • 2 spsk olie
  • 3 skalotteløg (eller 1 “alm”), hk fint
  • 4 fed hvidløg, hk fint
  • 1 frisk rød chili eller 1 tsk chiliflager , hk fint
  • 2 forårsløg , hk groft
  • 1 håndfuld frisk spinat, skyllet
  • 2 gulerødder, revet groft
  • 500 g hk grisekød
  • 1 spsk fiskesauce
  • 2 spsk hoisinsauce
  • 2-3 spsk soya
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Sæt vand over til ris og kog efter anvisning
  • Kom olie i en pande og steg hvidløg, løg og chili et par minutter
  • Tilføj kødet og steg til det er færdigstegt
  • Kom fiskesauce, soyasovs og hoisinsauce på panden og efter 1-2 min tilføjes gulerødder, forårsløg og den friske spinat
  • Smag til med salt og peber
  • Hæld vandet fra risene og server dem med kødretten fra panden. Drys med frisk basilikum eller koriander

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*