Bådpizza

image_pdfimage_print

Kært barn har mange navne. Jeg har valgt at kalde det bådpizza, men det kendes også som pide eller tyrkisk pizza.

Det er egentlig en “alm” pizza – men i en sjovere form. Og på den måde kan man også variere fyldet til store og små (hvis man har forskellige præferencer)

Ingredienser (6 store eller 8 mindre)

Pizzadej

  • 750 g tipo 00 mel
  • 4,5 dl lunkent vand
  • 3 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 40 g gær
  • 3/4 dl olie

Topping (2 skinke, 2 okse, 2 okse/pølse)

  • 1 pølse, skåret i skiver
  • Ca.200-250 g hk oksekød
  • 4 spsk pizzasovs/tomatpuré
  • 120 g revet mozzarella
  • 2 friske mozzarella
  • 2 tsk grøn pesto
  • 4 skiver parmaskinke
  • evt rucolo

Fremgangsmåde

Pizzadej

  • Udblød gæren i lunkent vand
  • Tilføj derefter sukker, salt og olie
  • Tilslut kommes melet i og dejen køres på røremaskine eller æltes i hånden i 10-15 min.
  • Form til en kugle, kom i en skål, dæk overfladen med en smule olie og dæk til med et viskestykke
  • Tænd ovnen på 220 grader
  • Lad hæve til dobbeltstørrelse (30-45 min)
  • Del dejen i 6 stykker og rul aflange og flade med en kagerulle
  • Kom 2 udrullede stykker dej pr bageplade
  • Kom pizzasovs på 4 stykker. Drys med rå oksekød (kom pølser på 2 af dem) og eller fordel frisk og revet mozzarella på dem
  • De sidste 2 smøres med 1 tsk pesto hver. Kom frisk og revet parmesan på.
  • Fold kanterne ind langs siderne og drej enderne et par gange (se fotos nedenfor)
  • Bages midterst i ovnen i ca. 15 min

  • Kan serveres med en tomatsalsa (små stykker tomat/agurk/ frisk basilikum). Pesto stykkerne pyntes med parmaskinke og rucola.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*