Bådpizza

image_pdfimage_print

Kært barn har mange navne. Jeg har valgt at kalde det bådpizza, men det kendes også som pide eller tyrkisk pizza.

Det er egentlig en “alm” pizza – men i en sjovere form. Og på den måde kan man også variere fyldet til store og små (hvis man har forskellige præferencer)

Bådpizza

En tyrkisk pizza
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Tyrkiet
Keyword: pide, pizza, tyrkisk pizza
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Hævetid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 6 stk

Ingredienser

Pizzadej

  • 750 g tipo 00 mel
  • 4,5 dl lunkent vand
  • 3 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 40 g gær
  • 3/4 dl olie

Topping (2 skinke, 2 okse, 2 okse/pølse)

  • 1 stk pølse skåret i skiver
  • 250 g hk oksekød
  • 4 spsk pizzasovs/tomatpuré
  • 120 g revet mozzarella
  • 2 stk friske mozzarella
  • 2 tsk grøn pesto
  • 4 skiver parmaskinke
  • evt rucola

Sådan gør du

Pizzadej

  • Udblød gæren i lunkent vand
  • Tilføj derefter sukker, salt og olie
  • Tilslut kommes melet i og dejen køres på røremaskine eller æltes i hånden i 10-15 min.
  • Form til en kugle, kom i en skål, dæk overfladen med en smule olie og dæk til med et viskestykke
  • Tænd ovnen på 220 grader
  • Lad hæve til dobbeltstørrelse (30-45 min)
  • Del dejen i 6 stykker og rul aflange og flade med en kagerulle
  • Kom 2 udrullede stykker dej pr bageplade
  • Kom pizzasovs på 4 stykker. Drys med rå oksekød (kom pølser på 2 af dem) og eller fordel frisk og revet mozzarella på dem
  • De sidste 2 smøres med 1 tsk pesto hver. Kom frisk og revet parmesan på.
  • Fold kanterne ind langs siderne og drej enderne et par gange (se fotos nedenfor)
  • Bages midterst i ovnen i ca. 15 min
  • Kan serveres med en tomatsalsa (små stykker tomat/agurk/ frisk basilikum). Pesto stykkerne pyntes med parmaskinke og rucola.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*