Hønsesalat

image_pdfimage_print

Det her var første gang, jeg lavede min egen hønsesalat. Nøj, hvor var det nemt og lækkert! En perfekt ret til påskebordet, tapas eller som en nem aftensmad bestående af rugbrød og lidt lækkert pålæg.

Jeg har fået et fif til en variation, som jeg vil prøve næste gang. Det handler om at bruge karry/mango dressing og noget chili.

Ingredienser (4 personer)

  • 700 g hele kyllingelår (eller 400 g kyl.bryst)
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 100 g bacon i skiver
  • 100 g hvide asparges fra dåse
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1/2 dl god mayonnaise
  • 1 knivspids karry
  • 1/2 tsk ravigotte sovs/ dijon sennep
  • Frisk purløg
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom kyllingen i en gryde, dæk den med vand og kom bouillon deri
  • Kog kyllingen i 15-20 min (tag evt et stykke op og se om den er stegt igennem)
  • Steg imens baconen sprød på en pande
  • Tag kødet op fra vandet og trevl den i stykker eller evt skær i tern
  • Bland drænet asparges, mayo, creme fraiche, karry og sennep i skålen
  • Bland den afkølede kylling deri
  • Smag til med friskhakket purløg, salt, peber og citronsaft
  • Kom evt 1/2 af bacon i små stykker i skålen og server resten på toppen. Eller server det hele på toppen 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*