Påskeboller

image_pdfimage_print

De her boller er super søde og ideelle til påske. Det er en “alm” bolledej. Så du kan enten servere dem med smør eller evt lave en glasur og komme på.

Påskeboller

Lækre og dekorative boller med små marcipan påskeæg
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Keyword: bagværk, boller, påske
Forb. tid: 40 minutter
Hævetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 8 stk

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 25 g smeltet smør
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 stk æg
  • 1,5 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • ca.250 g mel
  • 8 stk store marcipanæg
  • evt lidt mælk eller et æg til pensling

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og kom i en skål (røremaskine) med lunkent vand
  • Smuldr gæret deri, når det er lunkent(det er vigtigt at det kun er lunkent, da for høj varme kan “dræbe” gærens funktion)
  • Tilføj nu olie, salt, sukker og æg
  • Kom mel i lidt af gangen indtil dejen er glat og smidig. Æltes i min 5 min
  • Lad hæve under viskestykke i ca. 30 min
  • Tænd nu ovnen på 180 grader
  • Ælt dejen igen og del i 8 kugler
  • Halver kuglerne og rul dem aflange (som pølser)
  • Sno de 2 pølser rundt om hinanden og form som en bolle – se evt billederne nedenfor
  • Lad hæve igen i 30 min under viskestykke
  • Pensl evt. med æg eller mælk og bag midterst i ovnen i 10-12 min
  • Tages ud når de er gyldne og afkøles på rist
  • Pyntes med et æg
påskeboller

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*