Flanksteak med chimi churri og jordskokke pure

image_pdfimage_print

Den her aftensmad, blev virkelig en af de gode. Jeg er også blevet opmærksom på, at flanksteak er total undevurderet. Det er dejlig mørt, et forholdsvist billigt stykke kød som kan tilberedes på 8-10 min.

Jeg servede en galette (rustik åben tærte) til , men ellers ville et lækkert flute være helt perfekt.

Ingredienser (4 personer)

Tilberedningstid: 30 min.

  • 600 g flanksteak (marineret eller ej – er op til dig)
  • 500 g jordskokker
  • 1 dl piskefløde
  • 1/2 dl vand
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber
  • Et flute eller andet brød

Chimi churri

  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk persille
  • Lille (1/2) håndfuld frisk oregano
  • 1 fed hakket groft hvidløg
  • 1 spsk grofthakket rødløg
  • 1 spsk rød/hvid balsamico eddike
  • 1/2 dl god olie (oliven eller rapsolie)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl jordskokkerne og skær i grove tern
  • Kom i en gryde med vand og piskefløde
  • Lad koge i ca 15 min til de er møre
  • Steg imens flanksteak i 3-4 min pr side og lad hvile på skærebræt med staniol på indtil servering
  • Tag det meste af flødevæsken op fra jordskokkerne (og gem det!) , når du blender kan du tilføje mere væske alt efter konsistens
  • Smag til med citron, salt og peber
  • Lun flutet og lav chimi churri imens

Chimi churri

  • Hak evt de friske krydderurter meget groft inden de kommes op i en minihakker
  • Tilføj de øvrige ingredienser og blend kort
  • Tilsæt evt mere olie, hvis du ønsker en mere flydende konsistens

2 Comments

  1. Virkelig lækkert.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*